MAMA MIA!

Dagen har jag spenderat tillsammans med två fina vänner till mig.



Vi har snirklat oss fram genom stan i en buss, lyssnat på Cecilias bebis hjärtljud, ätit god sallad på Vurma,
hivat i oss varsin latte och haft det hejdundrans trevligt!

Avslutade dagen med bokläsning på Stadsbiblioteket och karateträning.
Min dag har varit hur bra som helst.

Adjö.



Glass i stora lass.

Igår spenderade jag en dag tillsammans med min gamla mormor.
Jag tror hon kommer bli 120 år. Minst.



Vi köpte en fin ny radio till henne och sen åt vi glass i Vasaparken.
Det var sommar i luften!

Borta med vinden.

Jag knaprar i mig en skinkmacka. Mycket gott!
Jag har precis varit och fixat frillan! Åh, va det känns najs att ha det gamla skruttiga håret bortrensat!


Nu har jag gått och skaffat mig mittbena. Det var ett tag sen jag vågade mig på det.


Nu ska jag in till stan med min ny vän mittbenan och mitt svallande schamporeklamshår. Jag ska passa på att kasta med håret och se förförisk ut för ikväll blir det karateträning och då blir det inget med av den varan - då tar det slickade svetthåret över.

Hej så länge!

Sunshine eyes.

Dagen är ju helt fantastisk! Solen skiner, fåglarna kvittrar och trädens små gröna knoppar nästan exploderar i vårvärmen!
Jag har varit ute på en springtur och gett dagen en bra start.
Tänkte pysa iväg till nåt Café och läsa i min nya bok Homo faber av Max Frisch. Den här gången har jag valt en bok på tyska. 

Igår gick jag och Göran på Dramaten och såg "Britney is dead. Hail Britney" det var Teatr Weimar som hade gästföreställning på Dramaten. Det var en liten intim scen i tornrummet. Det var en enmansuppsättning så det var en skådespelare, Linda Ritzén som var den enda skådespelaren på scen. Hon var duktig!


Dramaten vid Nybroplan i Stockholm.

Pjäsen handlar om hur Britney Spears identifieras. Media och skivbranschen har målat upp en bild av henne för att hon ska sälja - och det är denna bild som vi människor tror är verklig. Vi pratar om henne som om att vi känner henne. Som om de bilder och musikvideos vi sett är den sanna bilden av Britney Spears. Och hur blir det då när Britney vill bryta sig ur detta och "bli sig själv"?


När förställningen va slut och vi gick alla trapporna ner från tornrummet, stod ett smalt litet fönster öppet.
Jag passade på att luta mig ut och fånga lite av utsikten.

Nu önskar jag er en riktigt fin SÖNDAG!


Woha.

Idag pratade jag med en tatuerad man som handlade hos mig i kassan.
Han fifflade och fumlade med pengarna och smörade loss med att jag var så vacker så att han inte kunde koncentrera sig ordentligt.
Jag tackade och frågade " nästa gång vi ses kanske du har tatuerat in mitt namn... i pannan?".



Jag tror han gör det. Lätt.

Kindergarten.

Igår gick jag och simmade. Det var jag och ca 2 miljoner dagisbarn som delade bassäng. 

Nu ska jag äntligen få göra det jag tycker bäst om: betala räkningar.

Auf Wiedersehen!  

Spring in the air.

Igår var jag ledig och det kändes som att jag hade glömt allt man kan göra en ledig dag. Det var nästan så att jag önskade att jag jobbade. Efter att jag insett att jag inte kunde ligga och dega hemma hela dagen packade jag träningsväskan och tog med mig Revolutionary Road-boken och åkte till stan.



Jag drog in till Stadsbiblioteket vid Odenplan och satt där i ugn och ro och läste min gamla klassiker. Jag läser Revolutionary Road på engelska och GUDARS va bra skrivet. Pappa, som läst boken tidigare och jag, har redan sjungit  halleluja över bokens alla dialoger - de bara flyter fram!


Stadsbiblioteket är en av mina favoritbyggnader i Stockholm. 



Kort och gott: Mycket bra bok. Jag hade tillåme sett filmen innan jag läste boken - men konstigt nog förstörde det ingenting av läsningen. Läs den hörni!


Allt man behöver: en latte, banan, påse med godis och en bra bok!

Dagen avslutade jag med hårdträning på karaten. Det va så hejdundrandes kul. Tyvärr hade jag inte käkat ordentligt sen lunchtiden så jag märkte att under den hårda träningen sviktade reaktionsförmågan och koncentrationen - Jag vill så mycket - men hjärnan och kroppen reagerar hela tiden en sekund försent! Usch vad det gör mig frustrerad!

Nä, gott folk - nu väntar en ny ledig dag innan helgens jobb väller in över mig!

adios.

Helgäventyr!

Ååh, äntligen har jag en ledig helg!
Den började med att jag och Göran vaknade klockan 12.00. Vi som hade gått och lagt oss typ 11 på kvällen. Vi vaknade pigga och utvilade om man säger så!



Efter en oekonomisk frukost på ett café i Farsta handlade vi lite blodigt kött - för vid fyratiden var vi bjudna till Görans kusin Helen och hennes man Petter på grillparty.
Göran, Camilla, Tobias och jag knökade ihop oss i Lisa och Anders bil och brummade iväg till Hässelby Strand. Glada i hågen!



Det grillades allt från flintastek, fläskfiléer, korvar, grönsaksspett och chokladfyllda bananer.
Vi blev ett gäng på typ 13 personer som stod i en förväntansfull ring runt engångsgrillarna och frös.



Sen slafsade vi glatt i oss maten - vi toppade kvällen med lite kaffe, musik, kortspel och prat.

Det bästa med en Lördag är att det är Söndag dagen efter.

Hej då!





Yesterday.

Jamen HEJ!

jag har varit dålig på att uppdatera bloggen de senaste dagarna! Inte bra, inte!

Efter att jag letat hårsnoddar i onsdags gick jag på karateträningen igen - det var typ en månad sen jag var där sist och herre jesus va kul det var - jag längtar redan till nästa träning! Jag och pappa avslutade, traditionsenligt, med en fika på stan. Det är alltid mysigt att umgås med pappa!

När jag stod och väntade på bussen vid Odenplan hade jag så mycket dötid så jag passade på att gå in i Gustaf Vasa Kyrka. Det är så tyst och lugnt i kyrkorummen och det vilar nån slags frid där inne tycker jag. Och det tycker jag om. En gång när jag var i Uppsala och väntade på att Göran skulle göra sin militäravslutning utanför slottet så tittade jag in i Uppsala Domkyrka - jag gick flera varv, och satte mig tillslut på en bänk och bara tittade, funderade och relaxade lite - riktigt härligt faktiskt - sen gick jag ut igen, redo för lite militär-time!



 


Heliga bananer - Gustav Vasa Kyrka i Stockholm.


 

Igår bjöd jag och Göran hem Maja och Andreas på middag. Vi mumsade tacos, drack lite vin och snacka på.
Vi körde musik quizz och hade det riktigt trevligt!



 


Vackert konsverk av (uppifrån och ner) Jag, Göran, Maja och Anderas.

Nu ska jag ladda inför kvällen - då bir det jobba jobba, jobba igen och jag ska lära brorsan att stänga butiken!

Hoppas ni alla får en skön fredag!
Morsning Korsning!






 


Hello Sunshine.

Jag sitter och snyltar på chefens dator på kontoret. Har precis avslutat dagens arbetspass.
Tänkte dra på mig solbrillorna och glida ut i stadssmeten för att köpa vettiga hårsnoddar - ikväll blir det karate och då måste ju hårsvallet sitta på plats!

Önskar er alla en fortsatt fin onsdag!


New Week.

Nu är den långa lyxiga påskledigheten slut. För mig blev det tyvärr inte så mycket ledigt. Jag var stängningsansvarig alla de röda dagarna - förutom igår. Det var min välsignade dag. Heliga bananer vad jag hade längtat!

Då var jag och Göran bjudna på påskmiddag hos mina föräldrar i Bromma.



Vi åt en persisk lammgryta med ris och yoghurtsås. Mormor hade trollat ihop en sallad medan pappa fick ihop en god förrätt med bl.a gravad lax. Det blev en trevlig middag som vi avslutade ute i vardagsrummet med kaffe, té och andra gottigheter. Och som grädde på moset sa mamma att Påskharen hade varit förbi och lämnat ett ägg till Ian, Göran och mig. Så det har även letats påskägg kan jag lova!

Idag är det en vanlig tisdag igen och inga påskharar i sikte - så nu är vi tillbaka i verkligheten, och ikväll blir det back to work.

Hoppas ni läsare också haft en superfin påsk!
Hej Hopp!






CAUTION!





 Jag, Elin och Hanna har varit på Orionteatern ikväll och såg dansgruppen Bounce med sin föreställning Caution.
Jag vill inte svära, men herre jävlar vilken show! Vilka genier! Vilken kroppskontroll, berättarförmåga, passion. De förmedlade obehag, frihet, rädsla, ömhet, mänslighet och omänsklighet men framförallt glädjen i dansen!


De tog till vara på den stora lokalen och använde alla utrymmen och hörn för att på olika sätt fånga den stående publikens uppmärksamhet och engagemang- och de lyckades minsann! Det skrattades, kramades, klappades och sist men inte minst dansades - allt tillsammans med bouncegänget, som inte var det minsta rädda för att ta kontakt med publikhavet!


Tyvärr fick man inte fotografera, detta är det enda bevis jag har.
 Jag vet, man fattar inte vad det är - men jag ska förklara:

Det är mina nerskummade fötter
.
Det blev nämligen skumfest som avslut.

Det här var guld. Gå dit.

Godkväll.




Bild lånad från D.N

165

Åkte till mor och far i Bromma och hittade min kompis bakom brorsans rullgardin.



Jag skrattade loss med Ian och skoja med mamma innan jag hoppa på tunnelbanan för att åka vidare till Vällingby med Elin.



Vi smög omkring med mål att hitta en schysst klänning som Elin kunde ha på sin systers bröllop.
Senast jag hängde i Vällingby var det ett gammal och slitet funkisområde. Vällingby hade sin glanstid på 50-talet då funkisomkrådet var toppmodernt. Åren har gått och satt sina spår - men nu har de rustat upp stället med massa nybyggen och k-fem, det nya shoppinghuset, som har väldigt flashig arkitektur. Jag såg aldrig huset från framsidan men har sett bilder och hört att det ska vara lite utöver det vanliga. Här är får ni ialla fall en glimt av insidan. Det kändes väldigt fräscht och nytt.



Vi avslutade dagen med en lååång, mysig fikastund med tjejsnack - dagen kunde inte sluta bättre!

Nu ska jag kramas med världens bästa Göran!
Hejdå!


Ulriksdalsslott.

Klockan var halv elva på förmiddagen då jag sprang iväg till tunnelbanan. Solen sken och jag var laddad för dagen! Vid centralen stannade jag till vid Espresso House och slösade lite pengar på världens godaste latte innan jag kilade vidare mot pendeln där jag skulle ta tåget till Solna. Väl i Solna mötte min fantastiska vän Cecilia upp mig och vi hoppade på en buss med destination Bergshamra Gård i sikte.



Dagen till ära hade Cecilia föreslagit en lunch tillsammans på Ulriksdalsslott. Efter att bussen stannat och vi gått av och gjort dagens första goda gärning, hjälpa en guldtandad gammal gumma av från bussen, började vandringen mot slottsträdgården!
Ju längre vi vandrade, desto lantligare blev det. Hästar i hagar, blåsippor i skogen, fåglar som kviddevittrar och solen som sken på våra vinterbleka ansikten. Det var allt en ordentlig promenad och jag imponerades av min gravida vän som vankade fram med sin runda, vackra mage!



Ulriksdalsslott var superfint och trädgården inte så pjåkig den heller. Kan tänkta mig att om några veckor blir den som en grönskande oas med sina fina allégångar, växthus, statyer, gräsmattor och caféer - så det blir veckans tips, att åka till Ulriksdalsslott!

Kanske till påskhelgen?

Hoppas ni får en perfekt måndagskväll!



Helg.

Lördagen är snart slut. Om några minuter tickar klockan in på Söndag.
Min dag har varit väldigt fin! Efter att jag och Göran mumsat frukost tillsammans och han åkt iväg på fiskeäventyr, åkte jag iväg och satte mig på ett fik.



När jag fyllde år fick jag en bok om Härskarteknik av mamma. Det är en mycket intressant bok som berättar att beroende på vad du säger, hur du säger och vad du kallar folk kan du förtrycka och underordna andra människor- en del gör det medvetet medan andra gör det omedvetet. Härskare dyker upp lite överallt, chefer, kollegor, under personalmöte, hos tandläkaren. Vi stöter på det dagligen i olika sammanhang. Jag har varit med om flera situationer då jag på olika sätt kännt mig kanske liten och dumförklarad eller kanske osynlig och ointressant. Boken tar upp dessa situationer och upplyser om när härksartekniken dyker upp och hur man kan bemöta personer som härskar.

 Litet exempel från idag;  
Jag stod på jobbet i kassan då en 40 årig kvinna kom fram:

-"ett paket blå blend"
Jag och vände mig mot cigaretthyllan och jag pekade på ett paket med en av de blåaste nyanserna och frågade "den här menar du?"
Hon suckade och utbrast "men lilla fröken, jag sa blend och det där är ju prince!!"
jag vände mig mot henne igen och frågade lugnt "kallade du mig för "lilla fröken"?"
-jamen.. du tog ju fel.. försökte hon förklara sig
-det var väl inte så farligt misstag, men ändå fick du mig att framstås som en liten fis.
-...det va inte meningen..
-bra.

Ett klassiskt exempel på härskarteknik är att prata till någon som om det vore ett barn "men lilla gumman" - om jag inte hade läst just om detta idag så hade jag antagligen istället ursäktat mig och kännt mig lite dum. Nu uppmärksammade jag henne på vad hon kallade mig för och påminde henne om att jag inte alls är en "liten fröken" utan en vuxen kvinna.

Det finns massor att lära, ni kan också få användning av att läsa om härskartekniker.




Efter fikan och lässtunden åkte jag till jobbet och betade av mitt stängninspass.
Nu är jag hemma igen, jag fick med mig en påse chips också... undrar hur det gick till... hm...

Om nån är nyfiken så heter boken jag läser heter "Härskarteknik - den fula vägen till makt" av Elaine Bergqvist.

Nu ska jag knapra chips!
HEJS







Lörday.

Vi kom hem sent inatt. Vi hängde kvar hos Camilla och Tobias hela kvällen! Det bjöds på finfin mat, trevligt sällskap och film. Vi kryddade även med lite godis. Jag blev bortskämd med lite presenter också! bl.a en Vougetiding och nagellack!


Kökshäng i Bagis.

Göran har dragit till Mariefred med Tobias för att fiska idag. Jag tänkte därför ha lite egentid och dra iväg till nåt fik och läsa mina intressanta böcker innan jag ska till jobbet.


Det är vår i luften så det blir vårskorna.

Hoppas ni alla får en härlig lördag!
Morsning Korsning!



Yo!

Fredag, Fredag ljuvliga Fredag!

Jag befinner mig hemma hos Camilla och Tobias i Bagis för tillfället. Jag och Guran är bjudna på middag!
Exakt just nu står Camilla i duschen och Göran och Tobias snackar fiske för ovanlighetens skull.

Ikväll ska jag njuta av fredagsandan. Imorn blir det worket igen.

Adjö hörni för framtidens blondinbella checkar ut för ikväll!


Liv och rörelse.

Idag gick jag upp i ottan. Öppnade butiken tillsammans med chefen. Det gick bra och arbetsdagen var rolig - men när jag kom hem var jag så brutalt trött så att jag somnade PANG BOM på sängen.



Medborgarplatsen på Söder

Dagens mest positiva händelse var att solen tittade fram idag igen och att alla uteserveringar i Stockholm är back in business!
Det myllrade av vårsnygga och glada människor i stan som unnade sig en fika eller after work i solskenet.

Nu är det bannemej vår!



Imorn är det fredag, det känns inte heller fel.

Hejdå!



 


För mig själv.

Vilken dag! Solen dränker vårt lilla torg här utanför vardagsrumsfönstret med varma solstrålar!
Jag valde att gå en station innan jag hoppade på tunnelbanan, bara för att få känna av våren. Solen sken, fåglarna kvittrade och efter ett halvår med mörker, snö och slask kändes det ovanligt att behöva kisa mot solen när jag klev ut i vårvädet. Under min promenad upptäckte jag att nån ambitiös rackare hade klätt in ett helt träd med påskfjädrar - kan ju vara ett hett tips till er som vill ha ett stort påskris i år...



Jag har spenderat eftermiddagen med en latte och min bok. Även denna gång var jag tvungen att pausa mellan raderna för att inte börja lipa inför alla andra cafégäster. Då och då tittade jag upp från boken som en förvirrad struts för att blinka bort tårarna medan jag försökte se oberörd och cool ut. 

Ikväll blir det karate, och av nån anledning måste jag tvätta fötterna innan det.
Känns liksom bättre då.

HEJDÅ!

Mogen?

Idag är jag 22 år. Det är faktiskt första gången på länge som jag kan identifiera mig med åldern. Förut kändes det som att jag inte hängde med, att jag fyllde 20 fast jag kände mig som 18  - men den här gången så känner jag mig som en riktig 22-åring! Och det känns så himlans bra!

Min födelsedag igår var stillsam. Vi hade inventering på jobbet. Obligatorisk närvaro. Jag kan ju inte påstå att jag skrattade av glädje när jag klev in på jobbet. Det är inte heller första gången de valt inventeringsdag just på min födelsedag - och som alltid, det är obligatoriskt. Usch.

Innan jag gick till jobbet satte jag mig på ett café för att fira mig själv. Jag satt länge där och läste "Flyga drake" av Khaled Hosseini. Jag drömde mig verkligen bort och jag fick flera gånger lägga ner boken och pausa för att inte börja gråta!
Jag såg nog rolig ut...

Nä, hörni kära vänner, nu väntar en ny spännande dag och den måste jag ta vara på!
Gör det ni med!



TACK för alla gratulationer!

.auf wiedersehen!.



 


RSS 2.0